Main menu

Om boken

Retorik_i_skolan_Cover_500Retorikundervisningen ska vara ett praktiskt ’verktyg’ för alla stadier och alla ämnen i skolan. Även om boken Retorik i skolan främst riktar sig till grundskolans åk 4-9, kan den användas också på gymnasiet som en inkörsport till ­arbetet med retorik.

Den är så enkel att använda att man, även om man aldrig tidigare har arbetat med retorik, tillsammans med eleverna kan arbeta sig fram genom boken – samtidigt som man lär sig ha riktigt roligt tillsammans.

I 12 steg går vi igenom ­retorikens grundbegrepp och ­beprövade arbetsmetoder.

Annons

Till boken hör denna hemsida, där du kan ladda ner övningar och arbetsmaterial, samt diskutera både ämne och ­övningar.

Du beställer boken här

Enligt läroplanen ska undervisningen i svenska ge eleverna möjlighet att utveckla språket för att tänka, kommunicera och lära. Retorik är kunskap för livet  – och vi menar att det är lika viktigt som att lära sig skriva. Att arbeta med språket, ”språkandet”, att kunna hålla tal, ­anföranden och ­presentationer, att kunna tala, lyssna, samtala och argumentera, är en kunskap som borde höra till de grundläggande färdig­heterna i dagens kommu­nikationssamhälle, en praktisk kunskap till nytta och glädje genom hela utbildningstiden – såväl under skoltid som fritid – från grundskola upp till högskolenivå och därefter i både yrkes- och privatliv.

Ur Introduktionen. Läs hela introduktionen här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Retorik i skolan

Om författarna

Ladda ner

Övningar

Dela och sprid

FacebookTwitterRSS